UV системи в автобусите на „Юнион Ивкони“, „Етап Адресс“ и „Груп плюс“ убиват опасните микроорганизми и са безопасни за хората

PR
27.04.2021
размер на текста:

Ако видите автобус с кръст върху символа за коронавирус, то можете да сте сигурни, че пътуването ви с този автобус е по-безопасно, тъй като въздухът на борда непрекъснато се пречиства от бактерии и вируси, включително от вируса, причиняващ COVID-19. Специалните системи, които се инсталират в превозните средства на „Юнион Ивкони”, „Етап Адресс” и „Груп плюс”, въздействат върху ДНК/РНК на микроорганизмите и така ги убиват. Полезната работа се извършва от ултравиолетови лъчи от UV-C диапазона, които действат в затворения корпус на системата. Вентилаторът засмуква въздуха, прекарва го през UV-C лъчите и го изкарва на изхода на системата, пречистен от болестотворни микроорганизми.

Ефективността на дезинфектиращата UV система е изпитана в лабораторията към Националния център по заразни и паразитни болести. В публикуваните от специалистите материали по темата, се разясняват предимствата на затворения тип система, която се използва в автобусите:

UVC лъчението има широк спектър на активност - не само по отношение на бактерии, но и на вируси, фунги, спори, дори паразити. Затворената конструкция е проектирана с цел непрекъснато да се редуцира микрофлората на въздуха в помещенията. Важно условие за качественото обеззаразяване на въздуха е капацитетът на устройствата да е съобразен с обема на съответното помещение. Затворените UV-C облъчватели, когато са доказано ефективни, намаляват концентрацията на различни патогенни микроорганизми, включително и на SARS-CoV-2 във въздуха. Редица проучвания доказват, че крайният резултат всъщност е ограничаване на възможността да се предават инфекции.

Монтираните в салона на автобуса системи са пригодени за непрекъснат цикъл на работа. Така независимо къде и колко дълго пътуват, хората могат да бъдат сигурни, че въздухът на борда непрекъснато се пречиства. И пътуването с „Юнион Ивкони”, „Етап Адресс” и „Груп плюс” освен комфортно, се осъществява и в чиста среда.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети