Дупнишки тенисисти станаха шампиони на България

DenNews.bg
26.04.2021
размер на текста:

Двама дупничани станаха първенци на Държавното индивидуално първенство по тенис на маса за юноши и девойки до 18 години, което се проведе в Горна Оряховица. Дупнишкият клуб Марек-Дигеста взе участие с 5 състезатели. Едва 13-годишните Йоан Величков и Стефан Димитров сътвориха същински фурор и завоюваха шампионската титла на България на двойки. Те стигнаха до нея след победи над много по-опитни от тях състезатели. На полуфинал победиха многократните шампиони С.Сариев и Е. Бекир (Стоянстрой Пловдив), а на финала Д. Стефанов (Комфорт Варна) и И. Воденичаров (Асарел Медет Панагюрище).

Впечатляващо беше и представянето им в индивидуалното. Йоан започна участието си от квалификационните групи и успя да достигне до 3-ото място и бронзовия медал, като допусна загуба само от Димитър Стефанов (Комфорт Варна) на полуфинала с 2:3 гейма. Отлично представяне и на Стефан, който завърши на 9-то място със загуба само от шампиона на турнира Стоян Сариев (Стоянстрой Пловдив). Конкуренцията в индивидуалното първенство беше от над 100 момчета, отбелязаха от дупнишкия клуб. В дисциплината смесени двойки Стефан заедно с партньорката си Теодора Филчева (Попови Стамболийски), завършиха на 5-то място след загуба на ¼-финал от шампионите Е. Бекир и К. Иванова (Стоянстрой Пловдив).

На младите таланти на Марек-Дигеста предстои участие в Държавното първенство до 15 години, което ще се проведе във Варна, а дупничани са фаворити за всички шампионски титли.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети