Марек: Вече сме на ръба, но кметът и публиката са зад нас

DenNews.bg
25.04.2021
размер на текста:

Президентът на Марек Цветан Видински е човекът, който говори след мачове на отбора. Ето какво каза той след победата с 5:0 над Пирин (Рз) в 28-ия кръг на Югозападната Трета лига: „Вижда се, че докато не придобием по-голямо спокойствие от резултата, има напрежение в играта. Важна е победата. Определено нашите футболисти изпитват удоволствие от това, което правят на терена. Всички са млади момчета, натренирани. Но аз гледам реално на нещата и знам, че ще ни е много трудно. От всички 4 отбора, които се борим за първото място, нашата програма е най-трудна до края. Още в сряда имаме тежко гостуване в Гоце Делчев, след това приемаме Сливнишки герой – отбор, който ни е неудобен. Гостуването на Банско също ще е много трудно, защото те са отбор, който се бори да не изпадне. Домакини сме на силния отбор на Балкан, а след това гости във Владая. Накрая е двубоят с Вихрен ако въобще този мач е решаващ“, заяви Видински.

„Определено не ме интересуват другите резултати от кръга, интересуваме само нашият мач. Съдийството с Пирин (Рз) беше перфектно. Двата отбора опитахме да играем футбол. Имахме леко надмощие първото полувреме, изпуснахме положения. През втората част нещата си дойдоха на мястото. Много съжаляваме за изпуснатите точки с Ихтиман, ще ни тежат... Но се опитваме да направим добър отбор с тези млади момчета. Радвам се, че на хората им харесва нашата игра и са доволни. От това по-точна оценка има ли?“, допълни президентът на Марек.

Искам да изкажа благодарност към кмета на Дупница Методи Чимев, който е твърдо зад отбора. Знаете какво ни е финансовото положение. От Общината ни увеличиха средствата. Парите обаче трудно ни стигат, поради това, че нямаше публика. Сега за пръв път от дълго време ще вземем пари от билети. Освен кмета, има и хора, които ни помагат с по 100-200 лв. месечно. Ако ги няма тези пари и подкрепата от кмета, много трудно бихме се справили. Това са единствените ни приходи. Очакваме да подпишем с бетинг компания за спонсорство, но това ще стане евентуално другия месец, а тогава първенството свършва. Ще стане малко късно, но когато и да е, важното е да имаме такъв договор, за да съживим леко клуба. Дотук се справяме, но честно казано вече сме на ръба. Много ни е тежко. Имаме вече доста победи, а това са средства. Хубавото е, че към футболистите нямаме никакви задължения. Знаете, че опитваме да помогнем и на Митко Илиев за операцията. Аматьорски клуб сме и силите ни са накрая“, завърши Цветан Видински.

 

Треньорът на Пирин (Рз): Марек е най-добрия отбор

Треньорът на Пирин (Рз) Христо Джоджов призна класата на дупничани. „Марек е най-добрия отбор в групата, не е срамно да загубиш от най-силния. Знаем си възможностите и ни беше ясно, че не можем да се надиграваме с Марек. Искам да отбележа и че съдийството беше перфектно, без никакви забележки. Дано съдиите така свирят във всеки мач“, обобщи Джоджов.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети