ГЕРБ връща мандата за съставяне на правителство

DenNews.bg
23.04.2021
размер на текста:

ГЕРБ ще върне мандата за съставяне на правителство, след като "Има такъв народ" и "Демократична България" отказаха да се явят на консултации с тях. Това обяви премиерът в оставка Бойко Борисов в живо включване от дома си рано сутринта. До Борисов бяха номинирания за премиер Даниел Митов, Томислав Дончев и Десислава Атанасова.
Митов подчерта, че се съобразява с решението на Изпълнителната комисия на партията за връщане на мандата, взето на среща в 7,30 часа тази сутрин.
"Партиите решиха безотговорно и надменно да откажат преговорите с нас", заяви Митов.

"Най-лесно е да откажеш среща, защото там трябва да взимаш решения веднага, да дадеш аргументи", отвърна лидерът на ГЕРБ и сподели, че според него партията на Слави Трифонов също ще върне мандата. "Дадох път на нови хора, които градивно да помогнат в ситуация на криза. Ние ще запомним решението на колегите", изтъкна Борисов.
По думите му първите решения на новите депутати са да си вдигнат заплатите на 10 000 лева и порочната практика за гласуването с чужди карти.
Той поръча на депутатите от ГЕРБ да подкрепят всички предложения за изборни промени на другите партии в парламента.
Според Борисов народът иска ГЕРБ да бъде в управлението, затова и партията е била първа политическа сила на изборите на 4 април и посочи, че някой трябва да поеме отговорност и за Националния оперативен щаб.
Номинираният за министър-председател Даниел Митов ще върне мандата за съставяне на кабинет в 10:30 часа днес в президентството, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети