Турция се затваря напълно за 82 часа заради нарастващи случаи на COVID-19

DenNews.bg
22.04.2021
размер на текста:

Турция обяви национален полицейски час като мярка за спиране на новата вълна на COVID-19 в страната, съобщи Анадолската агенция, цитирана от БГНЕС. Четиридневният полицейски час започва от днес, 22 април, от 19:00 часа и ще продължи до 05:00 часа на 26 април. По време на полицейския час гражданите ще имат право да излизат навън в интервала между 10:00 и 17:00 часа за пазаруване на храна, посещение в аптека или при лекар и за разхождане на домашни любимци.
Също в диапазона 19:00 - 05:00 часа през делничните дни има полицейски час. Забранени са междуградските пътувания, освен при спешни случаи. Полицейският час през уикенда продължава и във високорисковите градове. Кафенетата и ресторантите предлагат само услуги за доставка и вземане на храна и напитки за вкъщи, а сватбените зали, спортните центрове и игровите зали ще останат затворени до края на Рамадан. Затварянето обхваща Деня на независимостта, Деня на детето и уикендът, гласи циркулярно писмо на турското министерство на вътрешните работи.
За да се предотврати разпространението на коронавируса, няма да се провеждат големи събирания за отбелязване на националния празник, с изключение на официалната церемония по полагане на венци. Вместо това ще се проведат някои мероприятия и онлайн събития. Всяка година на 23 април Турция отбелязва събирането на турското Велико народно събрание, проведено за първи път през 1920 г.
Също така, всяка година в Деня на детето има различни събития на стадионите и по улиците в страната. Заради увеличаващия се брой смъртни случаи в страната са в сила специални мерки за първите две седмици от свещения за мюсюлманите месец Рамадан.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети