Съдът потвърди 72-часовия арест за дупничанин, обвиняем за пласиране на наркотици

DenNews.bg
21.04.2021
размер на текста:

 Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Веселина Джонева взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Николай Н. Той е привлечен като обвиняем за държане на високорискови наркотични вещества, с цел разпространение, в условията на опасен рецидив, както и за управление на МПС след употреба на кокаин, опиати и амфетамин - престъпления по чл. 354а, ал. 2, т.4, във вр. с ал.1, във вр. с чл. 29, ал.1, б. „а“ и по чл. 343б, ал. 3 от НК.
Съдът счете от доказателствата на този етап от досъдебното производство може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към посочените деяния. Касае се за престъпления, за които се предвижда наказание „лишаване от свобода“ и с оглед съдебното минало на обвиняемия, съдът счита че е налице реална опасност от извършване на престъпление. Определението подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд в 3- дневен срок, считано от днес.
С постановление на разследващия орган, 67-годишният дупничанин е бил привлечен в качеството му на обвиняем за това, че на 19.04.2021 г., в гр. Дупница е управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества – кокаин, опиати и амфетамин, както и за това, че на същата дата, в къща и пристройка към нея в гр. Дупница, без надлежно разрешително съгласно Закона, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 296 таблетки оксикодон, 280 таблетки МДМА и 56 грама амфетамин, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети