Президентът връчи мандат на ГЕРБ за съставяне на ново правителство

DenNews.bg
20.04.2021
размер на текста:

Президентът Румен Радев връчи проучвателния мандат за съставяне на ново правителство на първата политическа сила след изборите - ГЕРБ-СДС. Получи го номинираният за министър-председател Даниел Митов.
"Възлагам ви да съставите правителство. Очаквам в 7-дневен срок по Конституция да предложите състав на Министерски съвет, който да отговори на обществените очаквания за справедливост, социална ангажираност и икономически растеж. Правителство, което да ръководи ефективно страната и да я изведе от днешната криза. Очаквам, както е по Конституция, да съставите кабинет или да го върнете в 7-дневен срок", заяви държавният глава.

На връчването присъстваха още вицепремиерът в оставка Томислав Дончев и председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, която връчи на Радев папка с официалното предложение за ново правителство.

След това живото включване приключи и медиите бяха помолени да излязат. Очаква се представителите на ГЕРБ да говорят пред журналисти след срещата.
Малко по-рано лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов обяви състава на своя проектокабинет от болницата, където вчера беше опериран заради скъсан менискус, както съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. Той предложи 8 нови лица за министри, останалите са от досегашното му правителство. За вицепремиер беше издигнат председателят на СДС Румен Христов.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети