33 са новите случаи на коронавирус в областта, 14 са в Дупница

DenNews.bg
16.04.2021
размер на текста:

33 са новите случаи на коронавирус в област Кюстендил през изминалото денонощие. Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Дупница – 14, Кюстендил – 7, Бобов дол – 4, Сапарева баня – 3, в Рила и Бобошево по 2 нови случая, а в Кочериново – 1, съобщават от Областния кризисен щаб.


Към днешна дата 37 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница. Един пациент е на интензивно лечение и в тежко състояние, а други 28 други са в средно тежко и на кислород.


В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“-Дупница са настанени за лечение 35 лица. Един от пациентите е на интензивно лечение, а 23-ма други са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 39 души. От тях двама пациенти са на интензивно лечение, а петима други са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.


През изминалото денонощие са починали трима души: мъж на 72 г. от община Дупница, 76-годишен мъж и 74-годишна жена от община Кюстендил. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети