Поредна масова стрелба в САЩ, има убити и ранени

DenNews.bg
16.04.2021
размер на текста:

Няколко души са убити при пореден случай на масова стрелба в Съединените щати. Мъж е открил огън в център за доставки на FedEx при летището в Индианаполис. Според "Фокс нюз" извършителят е сред жертвите, след като се е прострелял сам. Свидетели, цитирани от телевизията, твърдят, че той е използвал автоматично оръжие.
Служителите на полицейското управление в Индианаполис са вдигнати по тревога след сигнал за изстрели малко след 23 часа. Според говорителя на отдела Джина Кук, когато са пристигнали униформените са открили огън по "активен стрелец".
След престрелката се смята, че стрелецът се е самоубил. Също така Кук заяви, че служителите не вярват, че има активна заплаха за други хора.
Полицията не потвърди броя на ранените, но заяви, че множество хора са били откарани в болници в целия район.
От FedEx също пуснаха изявление: "Наясно сме с трагичната стрелба в нашия офис, който е близо до летището в Индианаполис. Безопасността е нашият основен приоритет и мислите ни са с всички пострадали. Работим за събиране на повече информация и си сътрудничим с разследващите органи."
По-рано полицията в американския град Сан Антонио, Тексас, също откри огън и уби мъж, който стреля с пистолет пред летището в града.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети