Пъбове с градини, магазини и фризьорски салони отвориха врати на Острова

DenNews.bg
12.04.2021
размер на текста:

 За първи път от месеци пъбовете с градини, магазините и фризьорските салони отварят врати в Англия. Останалата част от Великобритания също разхлабва ограничителните мерки в борбата с коронавируса, информира Би Би Си.

Някои бирарии и салони отвориха от полунощ, като един собственик коментира пред медията, че има "усещане за тържество". Съобщава се за опашки пред някои магазини.

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън призова всички да се "държат отговорно".

Северна Ирландия отмени нареждането "стой си вкъщи", а някои правила са разхлабени в Шотландия и Уелс.

Премиерът трябваше да отпразнува разхлабването на мерките с бира, но събитието бе отложено заради смъртта на херцога на Единбург.

От днес в Англия могат да отворят всички магазини, всички фризьорски салони и салони за красота; ресторантите и пъбовете могат да сервират храна и алкохол на клиенти, които са седнали на открито; отварят фитнесите, спа центровете, зоологическите градини, тематичните паркове, библиотеките и др.; членовете на едно и също домакинство могат да организират ваканция в Англия на места, където могат да се самоизолират; позволени са пътуванията между Англия и Уелс; също са позволени сватбите с до 15 души и погребенията с до 30 души; децата могат да присъстват на всякакви активности на закрито; двама души ще могат да посещават роднина в домове за грижа; подновяват се шофьорските курсове, като изпитите ще започнат от 22 април.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети