72 са новите случаи на коронавирус в областта за последните три дни, 29 са в Дупница

DenNews.bg
12.04.2021
размер на текста:

72 са новите случаи на коронавирус в Кюстендилска област през изминалите три дни – от 9 април до 11 април. Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Кюстендил - 30, Дупница - 29, Бобов дол - 5, Сапарева баня - 3, Кочериново - 2, в Рила, Невестино и Бобошево по един нов случай, съобщават от Областния кризисен щаб.

Към днешна дата 38 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница. Един пациент е на интензивно лечение, а други 26 са в средно тежко състояние и на кислород.


В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“-Дупница са настанени за лечение 30 лица. Един от пациентите е на интензивно лечение, а 21 други са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на болницата в Кюстендил са хоспитализирани 64 души. От тях един пациент е в реанимация, а 9 други са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.


През изминалите три дни са починали двама души: 63-годишна жена от община Кюстендил и 76-годишен мъж от община Дупница. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети