Част от учениците се връщат в клас, от днес рестарт на културните мероприятия

DenNews.bg
12.04.2021
размер на текста:

Със заповед на здравния министър, от днес, 12 април, част от мерките срещу коронавируса в страната стават по-леки. Учениците от 1 до 4 клас се връщат в училищата.
От 12 до 23 април присъствено ще се обучават и децата от 7, 8 и 10 клас.
В клас се завръщат също така учениците от специалните училища за деца със сензорни увреждания, както и учениците от 5-ти до 12-ти клас, обучавани в слети паралелки и в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището.
Във висшите училища се допуска провеждането на: практически занятия, обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти; семестриални изпити с практическа част, които не могат да бъдат проведени в електронна среда; държавни изпити и защити на дипломни работи.
От 12 април се допуска провеждането на културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) при използване на не повече от 30% от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м., носене на защитни маски за лице и използване само на седящи места (за концерти, фестивали, театри, циркови представления и други сценични прояви).

От понеделник се разрешава ресторантите да работят при 50% от капацитета си и с удължено работно време до 23 часа.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети