Марек-Дигеста отново над всички

DenNews.bg
09.03.2021
размер на текста:

Две шампионски титли и още 3 медала спечелиха състезателите на СКТМ Марек-Дигеста от Държавното индивидуално първенство по тенис на маса за мъже и жени. Надпреварата се проведе в Панагюрище, а участие взеха над 130 мъже и 60 жени от цялата страна.

Дупнишкия тим бе представен от 9 състезатели: Денислав Коджабашев, Петьо Кръстев, Станислав Голованов, Константин Парапанов, Радослав Котев, Божин Ангелов, Христо Христев и 13-годишните Йоан Величков и Стефан Димитров. Денислав успя да завоюва две шампионски титли в дисциплините Двойки мъже и Смесени двойки, а в индивидуалното спечели бронзовия медал. Петьо Кръстев стана вицешампион индивидуално след загубен оспорван финал с 2:4 от Теодор Александров (Дунав Русе). Станислав Голованов донесе другия сребърен медал за клуба при смесените двойки. Страхотно представляване регистрираха и другите състезатели на дупнишкия клуб Радослав Котев и Божин Ангелов. Те достигнаха до ¼-финал на двойки, който загубиха драматично с 2:3 гейма. В индивидуалното Константин Парапанов загуби с 3:4 на 1/8-финал, Христо Христев и Радослав Котев достигнаха до втория кръг в основната схема. Невероятно се представиха и малките състезатели на клуба Йоан Величков и Стефан Димитров, за които това бе дебют в шампионата за мъже.

"Много съм горд от представянето на състезателите ни! Отново сме с най-много завоювани медали при мъжете при тази огромна конкуренция. Следващата ни голяма цел е спечелването на шампионската титла в Отборното първенство от елитната Висша лига на България мъже. Към момента сме еднолични първенци и се надявам през април, когато ще бъдем домакини на финалния турнир, да върнем купата в Дупница“, коментира председателят на Марек-Дигеста Любомир Ганчев.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети