95 нови случая на коронавирус и петима починали в област Кюстендил

DenNews.bg
08.03.2021
размер на текста:

95 са новите случаи на коронавирус в област Кюстендил през изминалите три дни – от пети до седми март. По общини случаите са: Кюстендил – 57, Дупница – 17, Рила – 7, Кочериново – 5, Бобов дол – 3, в Сапарева баня и Невестино по две положителни проби, в общините Трекляно и Рила има по един нов случай, съобщават от Областния кризисен щаб.

Към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“-Дупница са настанени за лечение 15 души. Петима от пациентите са в по-тежко състояние, останалите са в средно тежко и на кислород.

Хоспитализираните пациенти към този час в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница са 17. Десет лица са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

Към този час в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 59 души. Трима пациенти са интубирани и в реанимация, други девет са в тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

През изминалите три дни са починали петима души – мъж на 74 г. от община Дупница, останалите лица са от община Кюстендил – две жени на 82 г. и на 76 г. и двама мъже на 57 г. и 63 г. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на близките и семействата на починалите.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети