52 нови случая на коронавирус и четирима починали в областта за последните два дни

DenNews.bg
04.03.2021
размер на текста:

52 нови случая на коронавирус са потвърдени в област Кюстендил за последните 43 часа. Най-голям е броят новозаразени в община Кюстендил – 30. В община Дупница новите случаи са 13, в Рила – 5, в Сапарева баня – 3 и една положителна проба има от Бобов дол, съобщават от Областния кризисен щаб.

Настанени за лечение в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“-Дупница са 22-ма души. Един от пациентите е на интензивно лечение и в тежко състояние, останалите са на кислород и в средно тежко състояние.

Към днешна дата 14 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница. Един пациент е в по-тежко състояние, а други 8 са на кислород и в средно тежко.

Към днешна дата 62-ма са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил. От тях 7 души са в тежко състояние, а по-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.


През изминалите 48 часа са починали четирима души – мъж на 68 г., мъж на 52 г. и 81-годишна жена от община Кюстендил; жена на 54 г. от община Дупница. Две от лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети