16 г. затвор за българин, опитал да внесе във Великобритания дрога за 3,2 млн. лири

DenNews.bg
04.03.2021
размер на текста:

34-годишен български тираджия получи ефективна присъда от 16 г. затвор във Великобритания, след като бе признат за виновен за трафик на наркотици.
Кирил Петков, който е от село Видраре, е бил задържан на 20 юни 2020 г. на пристанището в Дувър. При претърсване на управлявания от него ТИР, британски гранични полицаи и митничари са открили 11 килограма хероин и 26 килограма кокаин, скрити под матраците на леглата в кабината на камиона. Според експертите на Агенцията за борба с организираната престъпност стойността на заловения наркотик е около 3.2 милиона британски лири.
Британските власти съобщиха още, че Кирил Хубавенски е бил освободен неотдавна от затвора в България, където е излежал присъда за убийство.
"Организираните престъпни групи разчитат на корумпирани шофьори, за да внасят незаконни стоки във Великобритания. Те играят жизненоважна роля в престъпната верига, свързвайки картелите в Южна Америка с уличните банди в Обединеното кралство", заяви Деби Кук, оперативен директор на подразделението на агенцията в Дувър.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети