Христо Михалчев: Децата трябва да продължат да наричат родителите си майка и татко

DenNews.bg
29.03.2021
размер на текста:

 -Господин Михалчев, трябва ли хората да са изненадани от появата ви като кандидат за депутат от ВМРО?

-Член съм във ВМРО още от студентските си години . Бил съм делегат на 3 конгреса. Но от няколко години се бях дистанцирал, но причината за това предпочитам да премълча.Бил съм общински съветник от друга партия в предния мандат , както и и кандидат на последните местни избори1 но и двата пъти от гражданската квота.

- Защо се съгласихте да оглавите местната структура на ВМР0 в Дупница?

- За мен беше чест и се съгласих да оглавя местната структура , защото за мен ВМРО е най-българската организация , която през годините винаги се е борила за българщината както в освободена България, така и останалите неосвободени територии.

 

-Какви са целите ви като председател на местната структура в Дупница?

-Главната ми цел е да увелича членовете, като искам да привлека предимно с млади и родолюбиви хора. Вече има доста нови членове, някои са бивши и настоящи мои състезатели, като например братята Джорджеви.

- С какво спортът ще ви помогне вече в ролята на политик?

-  Спортът ме е научил най-вече на дисциплина . Също така да не се предавам пред трудностите и да преследвам докрай поставените цели. Смятам че спортът е много важен и за подрастващите . Освен споменатите по-горе качества, той ги учи да бъдат лидери и силни личности. Бойните спортове учат да уважаваш противника си , треньора и съотборниците си . Не случайно всяка схватка започва и завършва с поклон към противника, независимо от резултата

- Кои са най-паметните дати от вашата кариера на най-успешния треньор в страната?
- Най-вълнуващите моменти в мойта кариера като треньор са на първо място световната титла на Александър Джорджев после спечелването на медали от европейски първенства на Красимир Томанов, Стефан Самарджиев , Луиза Захариева, Ивона Цинцарска, Александра Георгиева , Михаела Костадинова, Александър Джорджев и Митко Джорджев. Също и участието ми като треньор на България на доста световни и европейски първенства

-Имате реални шансове да предсавлявате Дупница в Парламента, какви цели с поставяте в такъв случай?

-Ако бъда избран ще се боря за това децата ни да продължават да казват на родителите си мамо и татко , а не както искат да ни наложат с приемането на Истанбулската конвенция- родител 1 и родител 2 . Ще се боря за създаване на по-добри условия за живот за младите хора , така че да не се налага да емигрират. Ще се боря за повишаване на жизнения стандарт на населението . Също и за насърчаване на раждаемостта  на хора с образование и работещи.

Последни интервюта

Етикети