Разградска Жулиета си плати 136 000 лева за ухажване по интернет

DenNews.bg
26.03.2021
размер на текста:

Разградската прокуратура обвини 34-годишния Я.Я., измамил жена за 136 000 лв., съобщиха от прокуратурата. Той е арестуван за 72 часа, очаква се да бъде поставен под постоянен арест.

Той възбудил и поддържал заблуждение в жена от града, като с това й е причинил имотна вреда в особено големи размери - около 136 000 лева.

"В хода на разследването е установено, че обвиняемият въвел в заблуждение своята жертва, че била ценена и харесвана, както и че се намирала в сериозна връзка с мъж, който споделял по един или друг начин живота й. Мнимата връзка била поддържана чрез комуникация в интернет и по телефона в периода от март 2018 година до май 2020 година", описват от прокуратурата.

През тези две години мъжът Я.Я. многократно искал жената да му праща пари с различни мотиви - адвокатски хонорари, подготовка на документи, съдебни разноски и други.

Жената в резултат на мнимата им връзка, му изпратила пари, златни накити и други вещи на обща стойност около 136 000 лева. Средствата били изпращани чрез банкови преводи, пощенски преводи или през различни финансови институции. Златните бижута били предадени лично на мъж, представил се за адвокат на обвиняемия.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети