Община Бобошево започна записване за добив на дървесина за лично ползване

DenNews.bg
25.03.2021
размер на текста:

Във връзка с продажбата на дървесина от Териториално поделение „Държавно ловно стопанство – Дупница” на жителите на община Бобошево  че право да добият и съответно закупят дървесина имат физически лица, които не са търговци – за лична употреба, без право на продажба.

Желаещите, които искат да ползват дървесина по този ред е необходимо да бъдат включени в списъци, изготвени от кмета на общината, в съответствие с определения лимит и по реда на подаване на заявлението. В списъците се включват трите имена, постоянния (не настоящ или временен) адрес на не повече от един член на домакинството, както и точно определено количество дървесина, което лицето има право да добие и съответно закупи, съобразно определения обем дървесина за съответното населено място.

Физическите лица, които не са търговци – за лична употреба без право на продажба, с постоянен адрес на територията на общината, могат да закупуват дърва за горене от временен горски склад по ценоразпис на следните цени:

- Иглолистни дърва – 36,00 лв./простр. м³ с ДДС

- Широколистни твърди дърва /дб, гбр, цер/ – 52,80 лв./простр. м³ с ДДС

- Широколистни твърди дърва /бк, ак/ – 49,50 лв./простр. м³ с ДДС

- Широколистни меки дърва /трп, брз, др/ – 36,30 лв./простр. м³ с ДДС

Не са включени цени за транспорт и товаро-разтоварна дейност.

Предвид гореизложеното от общинска администрация уведомяват жителите на община Бобошево, че заявления за включване в списъка на физическите лица, желаещи да добият и съответно закупят дървесина за собствени нужди, ще се приемат в деловодството на община Бобошево и при кметовете и кметските наместници по селата, до 05.04.2021 г. За лицата, които желаят да закупят дървесина, предоставянето на дървата ще се осъществява по поредност на подаване на заявленията, респективно заплащане на дървесината.

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети