Вадят от джоба ни още 1,2 млн. лв. заради предстоящите избори

DenNews.bg
24.03.2021
размер на текста:

 Направена е промяна в план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 4 април 2021 година

Правителството одобри Постановление за изменение на Постановление № 41 на Министерския съвет от 4 февруари 2021 г. за приемане на план-сметка за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители през 2021 г.
С него се предвижда, по предложение на Министерството на външните работи и Министерството на здравеопазването, съгласувано с Централната избирателна комисия, да се коригира одобрената от правителството план-сметка, като бъдат одобрени допълнителни средства по бюджета на Министерството на външните работи в размер на 1,21 млн. лева. Средствата са необходими основно за обезпечаване на изборния процес на база образуваните 465 избирателни секции извън страната, както и за обезпечаване на мерките зад граница свързани с превенция и ограничаване на разпространението на COVID-19, съгласно предписанията, изискванията и здравните протоколи на местните власти по места.
Необходимите допълнителни средства се осигуряват за сметка на предвидените средства по централния бюджет за произвеждането на избори през 2021 г. и за сметка намаление на средства одобрени по бюджета на Министерството на здравеопазването.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети