Поклонението пред Татяна Лолова ще бъде в петък

DenNews.bg
24.03.2021
размер на текста:

Поклонението пред голямата ни и обичана актриса Татяна Лолова (1934 г. - 2021 г.) ще бъде на 26-ти март, петък, в Сатиричния театър "Алеко Константинов" от 11:00 ч., съобщиха от Съюза на артистите в България. Татяна Лолова почина след заразяване с коронавирус, довело до усложнения на съпътстващо заболяване.
Татяна Лолова завършва актьорско майсторство през 1955 година в класа на професор Стефан Сърчаджиев, където учи заедно с Ицках Финци, Григор Вачков и Никола Анастасов. Тя е един от основателите на Сатиричния театър, макар че кариерата ѝ започва в Националното радио и тя не веднъж го е отбелязвала: "Обичам Радиото, там съм почнала. Когато започвах, един от режисьорите каза: "Ех, такъв глас се ражда веднъж на сто години".
Татяна Лолова се е снимала в 45 филма, а сред най-запомнящите се нейни роли в киното са в лентите "Топло", "Сиромашко лято", "Бон шанс, инспекторе!", "Пътуване към Йерусалим", "След края на света", "Нощем с белите коне", "Опасен чар". Хитовият и моноспектакъл "Дуенде" се радва на препълнени салони повече от десет години в Театър 199, както и в турнетата в страната и чужбина. Автобиографичната книга на Татяна Лолова "Една втора живот" е рекордно преиздавана, дописвана и допълвана.
Татяна Лолова е от единиците успели и популярни българи, обичани и признати още приживе.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети