35 нови случая на коронавирус в Дупница за ден, чака се потвърждение за 23-ма с положителни антигенни тестове

DenNews.bg
02.03.2021
размер на текста:

84 са новите случаи на коронавирус в областта за изминалото денонощие. По общини случаите са: Дупница – 35, Кюстендил – 31, в Бобов дол и Сапарева баня по 7, Бобошево – 2, по една положителна проба има от Рила и Невестино, съобщават от Областния кризисен щаб.


Към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“-Дупница са настанени за лечение 4 лица. Един от пациентите е на интензивно лечение, другите трима са на кислородна терапия и в средно тежко състояние. В рамките на деня се очакват резултати от PCR тестовете на 23 лица, които са с положителни антигенни тестове.

Хоспитализираните пациенти към този час в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са 13. Един от тях е интубиран, двама други са в тежко състояние, а шест лица са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

Към този час в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 65 души. Четирима пациенти са интубирани и в реанимация, други седем са в тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети