Десетки тайландци сменят имената си заради…безплатно суши

DenNews.bg
19.03.2021
размер на текста:

Тайландци масово подават документи за смяна на имената си, а поводът е рекламна кампания на верига за суши, която предлага безплатна храна на всеки, в чието име фигурират китайските йероглифи "Gui Yu", означаващи "сьомга".
В резултат на това десетки тайванци подадоха молби за смяна на името и документите за самоличност, предаде BBC, цитирана от БГНЕС. Чрез местните медии, длъжностни лица са отправили молба към хората да спрат да губят времето на правителствените служби, с искането за смяна на името.
Всичко започва на 16 март, когато веригата суши ресторанти "Akindo Sushiro" обяви, че всеки с китайските йероглифи за "сьомга" в името може да получи безплатна храна за себе си и петима приятели. Taipei Times съобщи, че кандидатите за смяна на името плащат около 3 долара за нова лична карта. В следствие на офертата "безплатно суши на корем" се повили имена като: "Принцът на сьомгата", "Кралят на сьомгата" и "Пържен ориз със сьомга". Двама от прекръстилите се младежи успели с компания да изядат суши за почти 500 долара.


 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети