Зам.-министърът на здравеопазването посети Кюстендил

DenNews.bg
19.03.2021
размер на текста:

Зам.-министърът на здравеопазването доц. Евгени Григоров проведе работна среща с областния управител на Кюстендил Виктор Янев, заместника му д-р Матей Попниколов и директора на Регионалната здравна инспекция д-р Златко Величков.
Целта на посещението бе да се обсъдят етапите на извършване на имунизационния процес и създадената организация за провеждане на изборите, предвид, че област Кюстендил е една от най-засегнатите от разпространението на коронавируси области у нас.
Спазването на Националния ваксинационен план и протичането на имунизационния процес на територията на област Кюстендил бе една от темите на разговора. Областният управител Янев и зам.-министър Григоров обсъдиха и указанията на Министерство на здравеопазването по отношение на организацията на предстоящите избори за народни представители на 4 април. Коментирани бяха и указанията по отношение на медицинските протоколи и на мерките, които ще се вземат в РИК - Кюстендил и в секционните избирателни комисии по места.
Припомняме, че заради високата цифра на заболели спрямо брой на населението, Областният кризисен щаб изпрати искане до здравното министерство за областта да бъдат отпуснати приоритетно 10 000 дози ваксини.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети