Правителството отпусна 60 000 лв. за ремонт на авариралия водопровод на Гейзера

DenNews.bg
17.03.2021
размер на текста:

Община Сапарева баня ще получи 60 000 лева за аварийно-възстановителни работи на водовземно съоръжение за минерална вода. Помощта ще бъде отпусната с решение на Министерски съвет, взето на днешното правителствено заседание.
Кметът Калин Гелев изказа благодарност за бързата реакция на правителството, тъй като налагащите се ремонтно-възстановителните дейности касаят най-горещия минерален извор на континентална Европа с температура от 103,8 градуса. „В края на февруари стана много голяма авария, овладели сме я, но трябват спешни възстановителни дейности и изграждане на колекторни тръби. Надяваме се да поставим кран, защото водата блика постоянно“, подчерта Гелев.

Министър-председателят Борисов посочи, че Сапарева баня се е превърнала в един от най-добрите курорти у нас и предпочитано място в България. Борисов пое ангажимент за реализирането на проект, който да подобри инфраструктурата в общината.

Правителството отпусна днес над 5,13 милиона лева за овладяване и преодоляване на последиците от бедствия в общо седем общини в страната. Средствата са по линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети