Италия затяга мерките за великденските празници

DenNews.bg
16.03.2021
размер на текста:

Италия затяга мерките за великденските празници, за да ограничи разпространението на COVID-19. Това съобщи Министерството на външните работи (МВнР). На 3, 4 и 5 април, дните около католическия Великден, са позволени посещения на роднини и приятели. Придвижването към частни жилища се разрешава само на двама възрастни от домакинство по веднъж на ден, в часовия пояс между 5 ч. и 22 ч. Те могат да бъдат придружавани от деца до 14 г., за които упражняват родителски права, или от хора с увреждания от същото домакинство.
- Остават отворени само магазините за хранителни стоки, за тютюневи изделия и печатни издания, както и аптеките;
- Разрешава се само индивидуално спортуване и разходки на открито и в близост до дома.
Забранени се всякакви придвижвания освен по причини, свързани с неотложна работа или доказана необходимост. Разрешено е завръщането на адрес на пребиваване, като е необходимо представяне на декларация. Ограниченията влизат в сила от 15 март до 6 април 2021 година.
Според новите разпоредби територията на страната се разделя на 2 зони - "червена" и "оранжева". Изключение е област Сардиния, която е обявена за "бяла зона" и няма наложени рестрикции.
В червената зона попадат областите Кампания, Емилия Романя, Фриули-Венеция Джулия, Лацио, Ломбардия, Марке, Молизе, Пиемонте, Пулия, Венето, автономна провинция Тренто.

В оранжевата зона влизат областите Абруцо, автономна провинция Болцано, Базиликата, Калабрия, Лигурия, Сицилия, Тоскана, Умбрия, Вал Д"Аоста.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети