На какво да обърнем внимание при избора на рокля

DenNews.bg
16.03.2021
размер на текста:

 Нима има нещо по-женствено от дамска рокля! Но как да изберем такъв модел, който не само ни харесва на външен вид, но и чудесно подхожда на фигурата ни? Изборът на рокля може да изглежда доста проста задача, но това изобщо не е така. Нека видим най-важните аспекти от избора.

Модел
Съществуват доста модели рокли които са универсални. Разбира се, има и такива, които са „категоризирани“ като ежедневни, коктейлни или вечерни.
Универсалната рокля, както подсказва и самото име, е подходяща за всеки случай. Можете да я облечете в офиса или на парти. Тя трябва да подчертава достойнствата ви и да прикрива евентуалните недостатъци.
Ежедневната рокля е чудесна за всеки ден. Не е необходимо да бъде твърде претенциозна, но може да варирате, според вкуса си.
Коктейлната рокля е предназначена предимно за специални поводи. Отличителна черта е нейната изтънченост и елегантност. Дължината й следва да бъде избрана според възрастта и характеристиките на фигурата на притежателката си.
Вечерната рокля се отличава със смел силует и изработка от най-разнообразни материи. Може да е решена в дантела, сатен, шифон, брокат, коприна. Може да е дълга до земята, с шлейф, тясна или разкроена. Всичко зависи от вашите предпочитания.

Макси, миди или мини – на каква фигура какъв модел подхожда?
Макси рокля
Макси роклята не се използва често в ежедневието. Това е разбираемо. Целта й е да създаде по-официален външен вид, а не всекидневен. Ако решите да се сдобиете с макси рокля, тогава следва да знаете, че тя не е подходящ избор за всеки ден.
Жените с по-скромен ръст е добре да се въздържат от избора на макси рокли. И, обратно – за високите момичета един подобен модел би бил много полезен.
По-пухкавите дами е добре да обърнат внимание на правия силует, без наличието на дълбоко деколте.
Миди рокля
При избора на рокля със средна дължина трябва много да се внимава, най-опасна е дължината до средата на коляното или прасеца. Добре би било коляното да е леко отворено или напълно покрито, в противен случай рискувате фигурата ви да изглежда някак си непропорционална.
Мини рокля
Критериите за избор на мини рокля са свързани предимно с характеристиките на фигурата и възрастта на дамата. Колкото по-напреднала е възрастта на жената, толкова по-дълга трябва да е роклята. Късата рокля изглежда много красиво, но трябва перфектно да подхожда на фигурата и да не показва излишни неща.
Източник: stylezone.bg