Колко високо е качеството на обувките, произведени в България?

DenNews.bg
15.03.2021
размер на текста:

 Повечето от нас днес са изправени пред истински проблем. В условията на кризата, промените в общата ценова ситуация на световния пазар, ние оставаме с едни и същи доходи и трябва да стегнем коланите си доста плътно ... В тази връзка много потребители се опитват да се преориентират към вътрешните пазари и продуктите на нашите производители, опитвайки се да намерят най-добрите варианти за съчетаване на цена и качество. Това се отрази и на обувките ... Възможно ли е да се намерят наистина висококачествени обувки от местен производител? По принцип можете да намерите всичко, ако знаете къде.
Съгласете се, че има магазини, където продавачите смело казват, че тези обувки са произведени в България. Има и други магазини, в които продавачите по никакъв начин не предлагат българското и за тях няма никакво значение какво ще си купите. Половината от обувките, които се предлагат на пазара, всъщност могат да бъдат произведени във фабрики и фирми от нашите майстори, но това не се рекламира, а имената на моделите много често се срещат на английски език. Интересно е също така, че по отношение на качество, дизайн, цена нашите обувки може да не отстъпват на обувките произведени в другите държави.
Това се обяснява много лесно. В съзнанието на хората се натрапва, че всичко чуждо е по-добро и по-интересно. Хората не могат да повярват, че нашите майстори са в състояние да изненадат с качество и да зарадват с цени. Днес можете да си купите евтини, висококачествени и стилни обувки, произведени в България, макар и с име на италиански, английски или немски.
Често чуждите имена не са лишени от логика, защото повечето материали (подложки, скици, шарки, аксесоари) идват при нас от Европа, но такива „италиански ботуши“ могат да бъдат ушити в една от българските работилници. И не се изненадвайте - това е широко разпространена практика и местните производители на обувки знаят как да работят.

А има ли предимства да си закупиш обувките произведени в България?
Разбира се. Ето само няколко от тях: По-ниска цена. Чуждестранните стоки пряко зависят от обменния курс на долара. При нас, дори ако материалите са закупени в чужбина, обувките са по-евтини, защото цената включва само заплати и комунални услуги. Разликата в цените може да се види чрез сравняване на подобни модели ботуши от местно и чуждестранно производство.
Добро качество. Дори да говорим за обувки, изработени от наши материали, качеството няма да е по-лошо. Просто трябва да купите веднъж за да се доверите. Купувайте от магазини, където продавачите знаят и държат на българското производство и дават гаранция за качество.
Източник: kapere.com

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети