Северна Македония изпрати на „Евровизия“ внук на българка

DenNews.bg
15.03.2021
размер на текста:

Този кадър е бил заменен

Представителят на Северна Македония на конкурса "Евровизия" Васил Гарванлиев, който провокира обществеността с цветовете на българското знаме в клипа за конкурса, е български гражданин, съобщи БНТ.
В телевизионно интервю, попитан за македонското си гражданство, Гарванлиев гордо казва, че е и гражданин на България.
Гарванлиев каза, че освен македонец, той има и български паспорт, който е получил, защото баба му е била българка и е имала далечни роднини в България.
Шокиращото в изявлението на Гарванлиев е, че той не говори за две държави, казва, че е роден в Струмица, която се намира от "другата страна на страната".
Според неговото обяснение, чуто във видеото за Гарванлиев, има държава, която е разделена от две страни и той е роден от "другата страна".
Видеото на певецът бе свалено в Северна Македония, като вероятната причина са критиките, че в един от кадрите се виждат три платна с цветовете на българското знаме.
Клипът е заснет в Националната художествена галерия в Скопие. В официалната страница на „Евровизия“ е качен нов клип като тази сцена е подменена с други кадри.
През 2020 г. конкурсът „Евровизия“ бе отменен заради пандемията. Тази година трябва да се проведе в края на май в Ротердам.

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети