Второ нападение срещу автомобила на журналист от DenNews.bg

DenNews.bg
13.03.2021
размер на текста:

Второ нападение е извършено срещу семейния автомобил на журналиста от DenNews.bg и администратор на групата „Къде е Янек“ Десислава Панайотова през изминалата нощ.
Неизвестен извършител е счупил предното стъкло на колата, като това е второ посегателство срещу колата в рамките на три месеца.
Фактите:
На 4 декември автомобилът е намерен с простреляно със сачма предно стъкло, като щетата е минимална.
Десислава Панайотова: „Тогава качих снимки на личния си профил във Фейсбук, като реших, че не е нужно да занимавам заетата с по-важни дела полиция, а и заради минималната вероятност извършителят да бъде открит. След като публикувах снимките с мен се свърза Димитър Недев, човекът към когото бе отправена заплаха за убийство от страна на Васил Капланов-Каплата и по което обвинение Капланов прекара в ареста месеци наред. Заканата към Димитър Недев бе във връзка с негово мнение, изказано по случая с изчезването на 43-годишния Янек Миланов от Дупница. В разговора Недев ми съобщи, че предишния ден той е открил автомобила си с нанесени щети. Днес намерихме семейния автомобил със сериозна щета на предното стъкло. Щета, която не може да бъде отстранена с лек ремонт за 50 лв., както се случи първия път. Освен това ме притеснява фактът, че се случва за втори път, при положение, че в квартала няма скандали за паркоместа, нямам лични конфликти нито в квартала, нито в живота, от години няма подобни инциденти в близост около блока, нито пък в двата случая са пострадали автомобили в съседство – ясно е, че мишена е бил този конкретно автомобил, паркиран в близост до други коли. Днес първоначално помислих, че стъклото отново е простреляно – от страната на пътника. Подадох сигнал на тел. 112. Полицейският екип, а след това и дежурната група заключиха, че щетата е нанесена с умисъл, чрез силен удар с камък. В близост те откриха и парче от плочка, като според единия криминалист ъгълът съвпада идеално с мястото на удара. Не мога да изразя обвинение или подозрение за конкретен извършител. Но фактите са, че първото нападение съвпада с нападение срещу автомобила на Димитър Недев. Този път е вложено повече „старание“, като стъклото е почти пред пълно разпадане и трябва да бъде подменено.
Факт също така е, че Димитър Недев бе заплашен заради коментар в групата „Къде е Янек“, където пък аз съм един от администраторите по покана на брата на Янек, Марио."

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети