По информация на ГДБОП разбиха нелегална фабрика за цигари в Испания

DenNews.bg
11.03.2021
размер на текста:

По информация на ГДБОП български гражданин на високо ниво в престъпна организация, занимаваща се с незаконно производство на тютюневи изделия, е задържан в Испания при акция на местната полиция в края на февруари, съобщиха от МВР.
При претърсванията в обитаваното от задържания жилище са били намерени и иззети мобилни телефони и сумата от 35 хиляди евро в брой.
Полицейската операция в град Валядолид е била под названието "Fenix". Органите на реда са открили складово помещение, в което е била изградена нелегална фабрика за производство на цигари. За изпълнението на всички фази на нелегалния производствен процес фабриката е била напълно оборудвана със специализирана техника.
При претърсването са били иззети 257 800 кутии цигари - произведени и готови за последващ транспорт, материали и консумативи за производството на тютюневите изделия от четири марки цигари.
В помещението са били задържани осем работници с украинска националност.
След съдебно решение са претърсени и още два склада, в които са били открити следи от нелегална дейност. Установено е, че едно от помещенията също е било използвано като нелегална фабрика за производство на цигари, която в по-късен етап е била демонтирана. В другия склад са намерени и иззети материали и консумативи за нелегалния производствен процес.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети