Джипитата започват имунизация в Дупница, имат общо 240 дози, в двете болници дозите са 70

DenNews.bg
11.03.2021
размер на текста:

На джипитата в Дупница са раздадени общо 240 дози от ваксината на „Астра Зенека“, а за имунизационните кабинети на Общинската и частната болница са разделени още 70 дози.

Имунизацията ще става само на хора, които са включени в списъци, съответно при личен лекар или записани чрез Националната здравно-информационна система.

Хора, които нямат личен лекар или изпитват затруднения да се регистрират в националната система онлайн, могат да се запишат в РЗИ-Дупница или РЗИ-Кюстендил, уточни зам.-областния управител д-р Матей Попниколов.

Днес ще се проведе заседание на Областния кризисен щаб, като се очаква да бъде взето решение за преминаване на онлайн обучение на учениците от 5 до 12 клас, както и да бъде подадена информация за хода на имунизационната кампания. Очаквайте подробности по-късно днес.

Наличната в момента ваксина в Дупница и областта е на „Астра Зенека“, като количеството е разпределено пропорционално между общините.

Вчера е приключила имунизацията на хората, който ще бъдат ангажирани с изборите на 4 април. Всички желаещи вече са с поставена първа доза, като за тях бяха заделени количества от ваксината на „Пфайзер“ заради по-краткия период между поставяне на първа и втора доза.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети