Няма заболели от Ковид след завръщане от Занзибар

DenNews.bg
10.03.2021
размер на текста:

Въвеждането на карантина е административна пречка, която отново ще доведе до блокиране на дейността на туроператорите и ще нанесе значителни загуби.

Нито един турист, завърнал се от организирано пътуване в Занзибар, не е дал положителен резултат на PСR-тест. Това се казва в писмо от Обединение „Бъдеще за туризма" до здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов. То бе изпратено веднага след изявлението му в медиите, че се готви въвеждането на задължителна карантина за завръщащите се от Африка българи. „Това е крайно притеснително за чартиращите туроператори и техните туристически агенти, пък и в контекста на уверението на министър Ангелов за съгласуваност и предвидимост при издаването на заповеди, които имат отношение към туризма", посочи Павлина Илиева, председател на сдружението. От три месеца организираните програми до Занзибар се осъществяват при строго спазване на санитарните изисквания. „Няма регистриран положителен резултат в лабораториите, в които се тестват клиентите ни срещу представен наш ваучер. Животът и здравето на населението е от първостепенно значение за всички нас, но налагането на нови рестрикции без период на адаптация и обоснован мотив за въвеждане ще доведат до още повече напрежение сред клиентите ни. Затова настояваме за предвидимост и последователност в антиковид мерките", обобщава Илиева.

Членовете на ОБТ приеха сериозно необходимостта от ваксиниране срещу коронавирус. Голяма част от туроператорите и клиентите вече са ваксинирани. Въвеждането на карантина е административна пречка, която отново ще доведе до блокиране на дейността на туроператорите и ще нанесе значителни загуби за вече платени пътувания, считат от Обединение „Бъдеще за туризма".

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети