И все пак Дангов се вмъкна в листата на БСП за областта, Националният съвет го сложи на последно място

DenNews.bg
01.03.2021
размер на текста:

И все пак общинският съветник и бивш кмет на Дупница Първан Дангов успя да се вмъкне в листата на БСП за предстоящите парламентарни избори.
Въпреки само 20-те си номинации и това, че името му не влезе в списъка с кандидат-депутати, който бе одобрен от 31-та делегати от общинските организации в областта, Дангов е поставен на последното осмо място с решение на Националния съвет на партията.
Припомняме, че предложението на областната структура на БСП бе пета и осма позиция да са за представители на гражданската квота и коалиционен партньор и заради това до Националния съвет бяха изпратени шест имена.

От окончателния вид на листата на БСП става ясно, че Националния съвет е дал на Дангов мястото, което местните социалисти бяха определили за представител на коалиционен партньор.

Друга разлика с предложената от общинските делегати и одобрената от НС листа няма.

Както вече писахме, водачът на листата за Кюстендилска област бе определен от НС на БСП и това е врачанинът Румен Георгиев, чиято политическа кариера обаче се развива в София, където е бил и общински съветник.


След водача, т.е. на второ място в листата е икономистът и председател на Областния съвет на БСП, както и член на Националния съвет на БСП Бойко Клечков.

Трети ще бъде досегашният народен представител д-р Иван Ибришимов. Припомняме, че дупничанинът бе втори в листата на последните парламентарни избори.

На четвърта позиция е председателят на Общински съвет-Бобов дол и председател на Общинската организация на БСП в миньорската община Елеонора Христова. Тя е педагог по образование.

На пето място НС на БСП е поставил д-р Лидия Манова, лекар от болницата в Кюстендил, като тя е представител на гражданската квота.

На шесто място е общинският съветник в Дупница и председател на Общинската организация на партията в Дупница Александър Анин.

На седма позиция е общинският съветник в Кюстендил адвокат Йордан Тодоров.

С включването на Дангов представителите на Дупница и Кюстендил имат по равен брой позиции – 3 за Дупница и 3 за Кюстендил, а организацията в Бобов дол има един кандидат-депутат.
Листата на БСП вече е регистрирана в Районната избирателна комисия.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети