Путин обяви за голям научен успех за Русия трите й ваксини

DenNews.bg
08.02.2021
размер на текста:

 Появата в Русия на три собствени ваксини срещу коронавируса се превърна в голям научен успех за страната. Това е коментирал руският президент Владимир Путин на заседание на Съвета за наука и образование, информира ТАСС.

Той е отбелязал, че Русия, благодарение на своите учени, "заема водеща позиция в света в разработването на ваксини срещу коронавируса". "Нещо повече, ние сме единствената страна, която вече има три собствено разработени ваксини", настоял Путин и подчертал: "Без съмнение това е голям научен успех."

Той определи като още по-значимо това, че Русия е успяла да започне производството на препарата и да организира масово ваксиниране на населението. "По този начин, благодарение на съвместните усилия на учени, местни компании и държавата, гражданите на нашата страна и на други страни по света могат да се възползват от най-голямото научно постижение", каза Путин.

По думите му Русия също така се нуждаела от същия бърз процес на внедряване и мащабиране на технологии, създавайки на тяхна база конкурентни продукти и в други критично важни за обществото и всеки човек области.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети