ОбС-Дупница прие бюджета за 2021 г., кметът благодари на жителите на общината

DenNews.bg
26.02.2021
размер на текста:

След дебати, видимо стимулирани и силно подчинени на приближаващите избори, Общински съвет-Дупница прие бюджета за 2021 г. със 17 гласа „за“ и 12 „против“.
Планираният от общинското ръководство и вече одобрен бюджет е рекорден, рамката му е 39 682 000 лв.

Кметът Методи Чимев благодари на жителите на общината, отчитайки изключително високата събираемост на данъците през 2020 г.

„Благодаря, благодаря на всички жители на община Дупница за тези резултати – 91% събираемост на местните данъци и такси и то в условията на пандемия и икономически затруднения. Ние сме длъжници на гражданите за тази рекордна активност и ще се постараем да сме така коректни, както са коректни нашите съграждани“, каза градоначалникът, отбелязвайки, че рекордният бюджет на Общината е възможен и благодарение на съвестното отношение на гражданите.

Припомняме, че заложената сума за капиталови разходи е около 12 милиона лева, като в тази сума влизат и над 7 млн. финансов ресурс, който вече е договорен по европейски програми и трансгранично сътрудничество.

 


Предвижда се сериозно обновяване на инфраструктурата, включително и по селата, но най-важния момент през 2021 г., който засяга всеки дупничанин, е рекултивацията на закритото градско сметище. Община Дупница защити проект на стойност 5 милион лева за рекултивация, която ще бъде една от най-сложните за изпълнение от техническа гледна точка от всички закрити депа в страната.

През тази година ще се изпълни и трети етап на проекта за обновяването на жк „Бистрица“, като за това са предвидени 1 350 000 лв.

Може да си припомните параметрите на бюджета ТУК

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети