Над 10 000 брошури с полезна информация за ваксините и коронавируса ще бъдат раздадени в областта

DenNews.bg
25.02.2021
размер на текста:

С информационна кампания относно имунизационния процес и ваксините срещу коронавируса младежката организация на ГЕРБ – Кюстендил противодейства на разпространяването на фалшиви новини по тази тема. От младежката структура са разработили полезна информационна брошура, позовавайки се на надеждни източници, като световни, европейски и национални здравни организации и институции. В брошурата е обяснено също какво трябва да се знае за ваксините, посочени са и официалните източници, откъдето хората могат да се информират.

Информационната кампания обхваща всички общини от област Кюстендил, като в рамките на няколко дни ще бъдат разпространени над 10 000 брошури в малки и в по-големи населени места. „Ще се постараем брошурите да достигнат до възможно най-голям кръг от хора в различни възрастови групи, за да могат гражданите да получат обективна и надеждна информация“, коментираха от младежката структура. Припомняме, че в страната започна кампания по масово ваксиниране.
„Само когато имаме точна и адекватна информация, а не манипулативно поднесена такава през фалшиви източници, можем да вземем най-правилното за себе си решение относно имунизационния процес срещу COVID-19“, коментираха младите хора. Те бяха категорични, че световната пандемия и човешкото здраве са теми, с които по никакъв начин не бива да се злоупотребява и да се разпространява дезинформация.

„Трябва да противодействаме на процесите на дезинформация, които използват страховете и притесненията на хората. Когато разграничаваме фактите от измислиците, спасяваме човешки животи“, коментира областният координатор на Младежи ГЕРБ Нели Точева. Тя апелира да не се споделя в онлайн пространството непроверена информация от съмнителни източници. „Бъдете информирани днес, за да сте ориентирани утре!“, призоваха още младите хора от политическата сила.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети