Започна записването за членове на Секционните избирателни комисии в Дупница, партиите се разбраха

DenNews.bg
24.02.2021
размер на текста:

Представителите на парламентарно представените партии в Дупница се разбраха от втория опит за разпределение на местата в Секционните избирателни комисии за предстоящите парламентарни избори.
623 са общо членовете на СИК в общината, като 222 са за представители на ГЕРБ, 163 са за представители на БСП, а останалите места се разпределят между Демократична България, Обединени патриоти, ДПС и Воля. ГЕРБ и БСП имат по 75 ръководни позиции.

Вече тече записването за членове на СИК в партийните централи, като партиите трябва да изпратят списъци с имената и данните на своите представители до кмета на Дупница. От своя страна той трябва да изпрати списъците в РИК-Кюстендил до 27 февруари.
Районната избирателна комисия назначава съставите на СИК веднага след получаване на документите, в срок до 1 март, а назначаването на съставите на Подвижните СИК става не по-късно от 24 март.
Очаква се ваксинацията на членовете на СИК да започне след утвърждаването на имената на хората, които ще са ангажирани с изборния процес на 4 април.
От РЗИ увериха, че нужните количества ваксини за членовете на СИК са заделени, като за тях ще се ползва ваксината на „Пфайзер“, тъй като тя се поставя на две дози през две седмици и така те ще бъдат защитени за изборния ден.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети