НАСА публикува аудио със звуци от Марс

DenNews.bg
23.02.2021
размер на текста:

НАСА публикува аудио със звуци от Марс, записани от микрофоните на роувъра "Пърсивиърънс" скоро след кацането му на Червената планета. На аудиото се чува вятър. Може да видите и учете видеото, като в първата част се чуват звуците и на марсохода, а във втората част те са премахнати:

 

 

 

Космическата агенция на САЩ разпространи и видео, направено по време на кацането на „Пърси“ на Марс. Записът, който за часове беше гледан над 3 милиона пъти, показва реакциите на щаба на НАСА и случващото се на Марс.

 

Видеото разкрива кадри, направени от няколко камери, разположени на различни места по "Пърсивиърънс". На един от кадрите се вижда как след навлизане в марсианската атмосфера, се разтваря свръхзвуковият парашут на роувъра. На втори от камера, разположена под него, се вижда приближаващата се марсианска повърхност, а други две камери показват как роувърът малко по-малко стъпва на терена.
По време на главозамайващото спускане звук не е бил записан, но микрофоните на апарата са проработили по-късно и той е успял да запише и звук от Червената планена. Това са и първите звуци от Марс, които човечеството чува.

 

 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети