87 са новите случаи на COVID-19 в областта за изминалите три дни, починали са шестима

DenNews.bg
22.02.2021
размер на текста:

87 са новите случаи на коронавирус в Кюстендилска област за изминалите три дни – от 19-ти до 21-ви февруари. Новозаразени с инфекцията лица има във всички общини на територията на областта. Най-много случаи има в община Кюстендил – 65, в Дупница са 9, в Кочериново – 4, в Рила – 3, в Бобов дол – 2, само по една положителна проба има в общините Трекляно, Бобошево, Сапарева баня и Невестино, съобщават от Областния кризисен щаб.


В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“-Дупница са настанени за лечение 15 лица. Един от пациентите е на интензивно лечение, останалите са в средно тежко състояние и на кислородна терапия.

Към днешна дата 16 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница. Двама от тях са на интензивно лечение и в по-тежко състояние, осем други са на кислород, останалите са в средно тежко състояние.


Към днешна дата в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 80 души. Петима пациенти са интубирани и в реанимация, други 12 са в тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.


През изминалите три дни са починали шестима души: жена на 84 г. от община Невестино, останалите лица са от община Кюстендил – мъж на 70 г. и четири жени на по 76 г., 76 г., 67 г. и 56 г. Почти всички са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети