Имунизационен кабинет на РЗИ започва масова ваксинация в Дупница от утре, джипитата започват от понеделник

DenNews.bg
19.02.2021
размер на текста:

Д-р Сапаревска

Имунизационен кабинет на Регионалната здравна инспекция започва масова ваксинация в Дупница от утре, 20 февруари. За утре вече има записани желаещи, като графикът е запълнен до към 13 часа.

Изискването е всеки желаещ здравноосигурен пациент да се обади предварително по телефона на д-р Райна Сапаревска от РЗИ – тел. 0885 11 61 30, за да му се даде час.

„Важно е предварителното обаждане, за да може да формираме групи, да няма струпване, да подготвяме ваксините и да не се стига до там да се хвърлят дози. Кабинетът ще работи всеки ден, включително събота и неделя, от 10 часа до 16 часа. Позициониран е в Общинската болница (бивша Военна). Важно е хората да са здрави, да нямат температура и да не се нарушават карантините – който е под карантина, ще изчака изтичането й и тогава ще се обади. Хората с хронични заболявания, ако имат притеснения, могат да разговарят с лекуващите лекари преди имунизацията. Количествата, които имаме в момента са за 80 души за Дупница, като в понеделник ще бъдат доставени още. Ваксината ще се поставя от лекар. Благодарим на Общинска болница, че предостави кабинет, така хората ще имат спокойствие“, обясни за DenNews.bg д-р Сапаревска.

Джипитата ще започнат да поставят ваксини срещу коронавируса от понеделник, като това ще става по списъците с желаещи.

„Ако човек е преболедувал коронавирсуа е хубаво да е минал поне един инкубационен период и тогава може да се постави ваксина. В момента дозите са на „Астра Зенека“, за тях няма противопоказания. Ваксината на „Пфайзер“ не се препоръчва за хора с автоимунни заболявания. Сега имунизацията започва със здравноосигурени, като за неосигурените ще имаме вариант скоро. Сега ще се постараем да обхванем хората, които ще са ангажирани с изборите – членове на комисии, застъпници, чиновници и пр.“, обясни още д-р Сапаревска.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети