Кипър готви отваряна на летищата си от 1 март

DenNews.bg
19.02.2021
размер на текста:

Кипър планира да отвори отново летищата си от 1 март, съобщи "Ройтерс".
Агенцията отбелязва, че ще има различни мерки на здравните власти за пристигащите туристи.
Средиземноморският остров е приел системата от три основни цвята червен, жълт и зелен за пристигащите от държавите-членки на ЕС или третите страни като Великобритания, Русия и Израел, които са основни за местната туристическа индустрия.
Министерството на транспорта заяви, че удължава до 31 март задължителната седемдневна карантина за пристигащите от Обединеното кралство в сгради под надзора на здравните власти. Тази практика съществува за британските граждани още от миналия декември.
Възприемайки поетапен подход, властите заявиха, че всички пристигащи от 1 до 31 март от "зелени" страни ще се изискват безплатен PCR тест при пристигане, като изискването се очаква да бъде отменено от 1 април.
Лицата, пристигащи от "жълти" страни, се нуждаят от PCR тест 72 часа преди пътуването, а тези от страни в червено ще се нуждаят от двоен PCR тест преди и при пристигането в Кипър. България попада в тази категория.
"Кодирането на държавата" ще се разглежда ежеседмично, отбелязва "Ройтерс".
Приходите от туризъм представляват около 13% от икономиката на Кипър. От началото на месец февруари магазините бяха отворени на Кипър при спазване на строги мерки.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети