Англичанка е убита във великотърновско село, кмет и полицай заловили извършителя

DenNews.bg
19.02.2021
размер на текста:

60-годишна англичанка е била убита в дома си във великотърновското Ново село, а заподозреният е заловен от кмета на селото и районният полицай, след като бил открит на място и опитал да се укрие с бягство.
60-годишната жена живеела сама в Ново село от около 8 години. Първа сигнал, че нещо се случва с жената, подала служителката на пощата, която цял ден не могла да се свърже по телефона с англичанката. Пощенската служителка се обадила на кмета.
"Така изпратихме двама англичани да видят какво става с нея, които сварват там непознат мъж, който при вида им побягва през дворовете", описва случая пред БНТ кметът на Ново село Христо Христов.
Жената е открита мъртва в селскостопанска постройка. На мястото имало и видима подготовка за изкопаване на гроб.
Кметът, районният полицаи и местни хора започват да обикалят селото, докато чакат пристигането на полицейски екипи от Велико Търново.
"Започнахме обход на близките до пътя къщи, навързахме някои неща и търсейки дядо Георги, който си мислехме, че може да познава това лице, опитният инспектор веднага разбра, че дядо Георги има гости", разказва още кметът на Ново село.
35-годишният мъж е предаден на полицията. По неофициална информация е направил самопризнания за убийството. Версиите за жестоката трагедия тепърва ще се изясняват, като водещата е престъпление от ревност или пари. Разследването по случая продължава.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети