Турция преминава към разхлабване на мерките от март

DenNews.bg
18.02.2021
размер на текста:

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че от март ще започне поетапен процес на връщане към нормален живот като графикът за това ще бъде обвързан с броя на случаите на коронавируса в отделните окръзи, съобщава турският телевизионен канал НТВ.
Президентът каза, че окръзите в страната ще бъдат класифицирани в четири групи според броя на случаите на коронавируса - окръзи с нисък, среден, висок и много висок риск от коронавируса.
Ердоган посочи това след заседание на кабинета, на което са били обсъдени мерките в борбата с пандемията.
Той каза, че ще започне поетапна отмяна на ограниченията за излизане през уикендите според ситуацията с коронавируса в окръзите.
От началото на декември в рамките на борбата срещу разпространението на коронавируса в Турция е в сила вечерен час през работните дни и забраната за излизане през уикендите от петък вечерта до понеделник сутринта.
Президентът посочи, че решението за работа на кафенетата и ресторантите ще бъде оповестено в следващите дни. От 20 ноември заведенията на територията на страната са затворени и обслужват само чрез доставки до дома и кетъринг услуги.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети