Бандити отвлякоха ученици, учители и служители от пансион в Нигерия

DenNews.bg
17.02.2021
размер на текста:

 Въоръжени лица са нахлували в интернат в северната част на Централна Нигерия, отвличайки неизвестен брой ученици, служители и техните семейства, казват служители.

Около 600 момчета спяха в общежитията си, когато училището в град Кагара в щата Нигер беше нападнато, каза директорът Данасабе Убайду пред Би Би Си

При нападението въоръжените лица, облечени във военни униформи, са нахлули в държавния пансион за момчета, след което са завели учениците в близката гора, предаде Франс прес, цитиран от неназован източник за сигурност и служител.

През декември над 300 ученици бяха иззети в град Канкара в северозападната държава Кацина. По-късно те бяха освободени след преговори с въоръжените похитители

Мотивът за нападението е неясен, но престъпните банди често извършват отвличания с цел откуп в някои части на Нигерия, казва Исхак Халид от Би Би Си в столицата Абуджа.
В понеделник около 20 души, които се връщаха от сватбена церемония, бяха отвлечени след нападение над автобуса им в щата Нигер. Тяхната съдба е неясна.

Войски с въздушна подкрепа се опитват да издирят нападателите, казал е източник от службите за сигурност, предаде Франс прес.

Някои от децата са успели да избягат в близките храсти, когато училището е било нападнато, и сега се завръщат.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети