24-годишен, заканил се с убийство на баща си, остава в ареста

DenNews.bg
16.02.2021
размер на текста:

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 24- годишния К. К. взе Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Мая Миленкова. Той е привлечен като обвиняем за 2 престъпления- за закана за убийство, отправена към неговия баща и за държане на марихуана. Определението подлежи на обжалване с частна жалба или частен протест пред Окръжен съд – Кюстендил.
С постановление на разследващия орган, К. К. е привлечен като обвиняем за това че 11 февруари тази година, в дом в село Лозно се заканил на баща си с престъпление против неговата личност - с убийство и това заканване би могло да възбуди в него основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл. 144, ал.31, във вр. с ал.1 от НК, както и за това, че на същата дата и място, в метална планка на електрическо табло, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал високорисково наркотично вещество - коноп / марихуана /, с бруто тегло 0, 005 кг - престъпление по чл. 354а, ал.3, пр.2, т.1 от НК.
В мотивите на РС – Кюстендил за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ се посочва, че са събрани гласни и писмени доказателства, създаващи обосновано предположение, че именно К. К. е извършител на всяко едно от описаните престъпления. Видно от справката му за съдимост, същият е осъждан. Настоящите деяния са извършени в изпитателния срок по последната му присъда, което създава на съдът основание да приеме, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети