Търсят виновника за смъртта на 16-годишно момче, ударено от ток на улица в София

DenNews.bg
15.02.2021
размер на текста:

Столичната община разпореди спешна проверка във връзка с трагичния инцидент, при който вчера 16-годишно момче почина след токов удар от шахта на улица в София.
Инцидентът стана на един от най-оживените булеварди в столицата - "Иван Гешов", на метри от болничния комплекс около Александровска болница, ВМА и други болници.
Момчето е изчаквало на светофар заедно с баща си. Въпреки усилията на лекарите във ВМА, момчето е починало.
.
По заповед на кмета Йорданка Фандъкова ще бъдат проверени всички преместваеми обекти в района на бул. "Иван Гешов". На проверка ще бъдат подложени и процедурите, направени от район "Триадица".
На булеварда има множество павилиони - за една част от тях отговаря Общината. Зам.-кметът на район Триадица Христо Вълчанов заяви пред БТВ, че още вчера е установено, че кабелът, който е бил оголен и от който е протекло напрежение, не води до двата най-близки търговски обекта, а продължава към входа на болницата, която била страна по случая, тъй като тя е отдела обекта под наем.

„Има съмнения за неправомерни действия. Говорим за оголен кабел в шахта. Това не е нормално, някой е пипал там", заяви Христо Вълчанов.

Район "Триадица" ще предостави всички документи, необходими на разследването.

Дали тази будка е включена нерегламентирано към електорпреносната мрежа също е въпрос, на който ще отговори разследването.

В официална позиция на ЧЕЗ се казва, че кабелът се намира след техния електромер и извън границите на тяхната собственост. Шахтата също не е собственост на енергоразпределителното дружество. Отговорност, според тях, носи собственикът на обекта, който се е захранвал с въпросния кабел.

По случая е образувано и досъдебно производство.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети