Дупнишкият съд прати в затвора мъж, шофирал без книжка и след употреба на алкохол

DenNews.bg
15.02.2021
размер на текста:

Районен съд – Дупница одобри споразумение и определи наказание от общо 8 месеца лишаване от свобода за подсъдимия Мариян Р., като приведе в изпълнение и наказание по условна присъда. 30-годишният мъж се призна за виновен в това, че на 17.10.2020 г., около 18.33 ч. в Бобошево е управлявал МПС без свидетелство за управление, в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на МПС без съответно свидетелство за управление, с Наказателно постановление от 25.01.2019 г. на Началник група КПДГПА към ОД на МВР гр. Кюстендил - престъпление по чл. 343в, ал. 2, във вр. с ал.1 от НК.
Съдът му наложи наказание при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК - „Лишаване от свобода” за срок от 3 месеца, при първоначален „общ“ режим на изтърпяване.
Съдът, под председателството на съдия Страхил Гошев, констатира, че това престъпление е извършено в изпитателния срок от 3 години по друго осъждане. Осъденият с настоящото споразумение Мариян Р. е извършил от обективна и субективна страна друго умишлено престъпление от общ характер, поради което следва да изтърпи отделно и по-рано наложеното му друго наказание в размер на 5 месеца „Лишаване от свобода“, за управление на МПС след употреба на алкохол.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети