Започва годината на Вола, постигащ успех с труд и упоритост

DenNews.bg
12.02.2021
размер на текста:

Китай и много aзиатски страни отбелязват днес настъпването на Новата година по китайския календар, която през 2021 година е под знака на Вола.
Според митологията, Волът е вторият знак в китайския зодиак след Плъха. Животното е символ на усилената работа, а основният елемент за годината е металът, така че се очаква подем на индустриите, свързани с металите.
В основата на китайския календар е 12-годишният зодиакален цикъл, както и древнокитайската философска идея за съществуването на пет елемента и съответстващите им цветове - дърво, огън, земя, метал, вода.

Самите китайци определят Лунната нова година, като най-обичания и най-важния празник в културата им. Хората посещават семействата и близките си и празненствата обикновено траят около две седмици.

Пандемията обаче промени начина, по който ще протече празникът. Много събития ще се състоят онлайн, тъй като правителството посъветва хората да не пътуват, за да избегнат разпространението на болестта. Различни сайтове предлагат услуги в помощ на тези, които са били принудени да си останат по домовете, като виртуално събиране със семейството, а много забележителности обявиха безплатен вход.

Освен в Китай, Лунната нова година се отбелязва и в други азиатски страни като Виетнам, Сингапур, Южна Корея, Тайланд и Индонезия.

За последните над 100 години, годината на Вола е била през 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009 и през предстоящата 2021.

В годината на Белия Метален Вол всички ще се чувстваме длъжни да изпълняваме задачите и отговорностите си. Това е и период, в който ще трябва да удвоим усилията си, за да постигнем каквото и да било.

Волът е мощно животно, което има способността да трансформира негативните предизвикателства от ужасната година на Плъха в положителни резултати през 2021 г.

Той може да ни спаси от бедствия и да помогне за възстановяването, защото е строител. През неговата година ще се продължи и довърши започнатото в годината на Плъха.

Годината на Белия Метален Вол е период на разрешени проблеми, но само ако сме дисциплинирани и добре организирани.

Смята се, че за да имаме късмет, трябва винаги да носим със себе си нещо метално.

Волът като зодиакален знак

Подобно на популярната у нас астрология, отделните китайски зодиакални знаци също имат определени качества и черти на характера. Ето какво е типично за Вола като зодия:

Волът работи усърдно и упорито. Действа методично и последователно. Затова и 2021 ще е година, в която усърдната работа ще бъде възнаградена. Щастливи и успели ще са онези, които полагат много усилия.

Волът не обича да е център на внимание и предпочита действията му да говорят вместо него. Вярва, че всеки трябва да върши онова, за което е поел отговорност и да не прекрачва предварително начертаните граници.

Волът е много романтичен, но не обича показността. Макар да окъпва с внимание и жестове човека до себе си, почти никога не го прави пред публика.


Кои зодии ще имат късмет в Годината на Белия Метален Вол?

Плъх

Родените под знака на Плъха ще бъдат много енергични и оптимистично настроени през годината. Периодът е много важен за личните връзки. Идеалите на Плъха ще бъдат подложени на изпитание, но той ще устои на всяко предизвикателство.

Змия

Годината на Металния Вол ще помогне на Змията да намери отговори на отдавна задавани въпроси. Змията ще сбъдне някои свои съкровени желания без особено усилие.

Кон

Годината на Белия Метален Вол ще бъде много вдъхновяваща за Коня. Сбъднати мечти, нови планове и цели ще изпълват ежедневието му. 2021 ще е година за подобряване на личните отношения.

Маймуна

В Годината на Вола Маймуната ще намери отговори на много лични въпроси. Тя ще успее да намери баланса, който отдавна търси. Маймуната ще е по-уверена от всякога.

Прасе

Прасето ще се радва на финансов успех в Годината на Белия Метален Вол. Важното е да не действа прекалено стратегически, а по-често да се доверява на интуицията си.

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети