БСП подреди листата с кандидат-депутатите за област Кюстендил

DenNews.bg
11.02.2021
размер на текста:

Д-р Ибришимов е на трета позиция в листата

БСП подреди листата с кандидат-депутатите си за област Кюстендил за предстоящите парламентарни избори. Тя е с осем места, а водач е врачанинът Румен Георгиев, чиято политическа кариера обаче се развива в София, където е бил и общински съветник.
Както вече писахме, водачите на листите се посочват от Националния съвет на партията. Така на последните избори водач за областта бе Валери Жаблянов, който също е външен за областта политически кадър.

 

31 делегати от всички общини в областта участваха в дебати и подредбата на листата днес, като всяко име е подлагано на гласуване. Пета и последната осма позиция ще бъдат решени на по-късен етап, тъй като тези места ще са за имена от гражданска квота и коалиционен партньор.


След водача, т.е. на второ място в листата е икономистът и председател на Областния съвет на БСП, както и член на Националния съвет на БСП Бойко Клечков.

Трети ще бъде досегашният народен представител д-р Иван Ибришимов. Припомняме, че дупничанинът бе втори в листата на последните парламентарни избори.

На четвърта позиция е председателят на Общински съвет-Бобов дол и председател на Общинската организация на БСП в миньорската община Елеонора Христова. Тя е педагог по образование.

На шесто място е общинският съветник в Дупница и председател на Общинската организация на партията в Дупница Александър Анин.

На седма позиция е общинският съветник в Кюстендил адвокат Йордан Тодоров.

Водачът на листата Румен Георгиев присъства на събранието на Областния съвет, като заяви пред делегатите, че ще работи така, сякаш е местен и така, че след 4 г. да бъде разпознаван като човек от и работещ за областта.
Георгиев най-вероятно ще дойде в Дупница идната седмица, където ще представи себе си и намеренията си на местните социалисти.

Така подредената листа ще бъде изпратена на Националния съвет на БСП, където трябва да бъде утвърдена. Очаква се това да стане до края на следващата седмица.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети